Ungdomsklubben AlFred

Ungdomsklubben AlFred – hva da?

AlFred er en ungdomsklubb som vi i Misjonskirken driver. Vi låner lokaler i grendehuset oppe i Hogsnesåsen.

AlFred er for ungdommer fra 7.kl og opp til 10.kl. AlFred holder åpent annenhver fredag i oddetallsuker, som regel 8 ganger i høsthalvåret og 9 ganger i vårhalvåret.

Kl.19.30 åpner vi dørene for ungdommene, så er det generell myldring fram til samlinga kl.20.30. Etter samlinga hender det vi har bordtennisturnering eller sånt, og generell myldring igjen fram til stengetid kl.22.30. Av andre tilbud har vi noen spill, åpen gymsal, matsalg, kiosk, PS3 med SingStar eller bilspill.

Ungdomsteamet er ca 6-10 ungdommer som får litt ansvar for blant annet matlaging og servering – og kan være med og bestemme litt ifht innhold på samlingene, for eksempel ha en lek eller konkurranse. Og som belønning dra Ungdomsteamet på tur ca en gang i året. Dette kan være bowling og filmkveld, tur til Tusenfryd, tur til badeland etc.

Samlinga er det som gjør AlFred til noe mer enn bare et sted man henger med venner. Vi har ikke noe langt møte med tale og lovsang, men vi har samling hver gang ca kl.20.30, på alt fra 15-30 minutter. På samlinga har vi alltid en eller annen form for andakt/apell, kanskje drama eller dans, kanskje noen som spiller eller synger, kanskje en lek eller konkurranse. Lett blandig av alvor og moro, altså.

Noen ganger har vi i lederteamet på AlFred opplegget for samlinga selv, andre ganger er vi så heldige å få besøk. Det som er så bra med å få besøk, er at ungdommene ser hvor mange forskjellige mennesker som faktisk tror på Jesus og lever med Ham i hverdagen, de får se ungdommer på sin egen alder og litt eldre, folk fra alle forskjellige typer menigheter – og selv om vi innimellom kan ha litt ulikt fokus eller frimodighet på forskjellige ting, så er vi alle enige om at Jesus er verdt å satse på! Da ser ungdommene kanskje at å tro på Jesus ikke bare er noe for særinger og bestemødre, men relevant for veldig, veldig mange – og kanskje også for dem!