Ny pastor i Misjonskirken

Denne sommeren har det skjedd forandringer i Tønsberg Misjonskirke. Vår tidligere pastor sluttet etter 11 år i tjenesten, og var klar for nye utfordringer i Åpne Dører. Dermed ble stillingen ledig, og vi er så heldige å ha fått Bjarte-André Matre som ny pastor i Misjonskirken!

Pastor med familie

På familiespeidertur på Tønsbergs høyeste topp tok vi oss tid til å bli litt bedre kjent med den nye pastoren og hans familie.

Aller først, Bjarte-André, må vi jo ha litt harde fakta om deg; hvor gammel er du – og hvilken skostørrelse bruker du?

Jo, jeg er 41 år og – he, he – bruker størrelse …(43?).

Bjarte-André, en hører jo bare du sier navnet ditt at du ikke er her fra Vestfold. Hvor kommer du opprinnelig fra?

Jeg er fra Skånevik i Hordaland, ca en times kjøretur fra Haugesund.

Og hvor lenge har du bodd i Vestfold?

Jeg flyttet til Sandefjord i 1999, da jeg fikk jobb som lærer der. Nå bor jeg med familien på Hunsrød, ikke langt fra Fokserød. Familien, det er kona mi, Kristin, og barna Peter, Filip og Elise. Peter har akkurat begynt på skolen, Filip er snart 4 år og Elise har fylt ett.

Så du har jobbet som lærer noen år før du ble pastor?

Ja, og jeg jobber fortsatt litt som lærer på Stokke Ungdomsskole. Trives godt med det….

Hvordan har det seg at du bestemte deg for å søke på stillingen som pastor?

Jeg har kjent på et kall til å forkynne, altså snakke om Jesus til andre mennesker. Da jeg så annonsen fra Tønsberg Misjonskirke virket det veldig spennende. Jeg har et kall til å bygge menighet, og ønsker å se den vokse. Tenker at Misjonskirken kan være en kirke for de som ikke allerede har en kirke.

Og det å være på speidertur er ikke noe uvant for deg?

Nei, speidertur har jeg vært på før! Jeg var med i speideren hjemme i Skånevik fra jeg var Ulvunge, altså småspeider, til jeg ble troppssjef da jeg var rundt 22-23 år. Så det å være på tur med denne flotte gjengen fra familiespeideren er skikkelig trivelig!

Vi gleder vi oss til å få se mye til både Bjarte-André og familien på turer og i kirka framover!